چرا به امام زمان(عج)، قائم گویند؟
چرا به امام زمان(عج)، قائم گویند؟
حضرت مهدی(علیهالسلام)، در زبان اجداد بزرگوارش، به صفت «قائم» موصوف شده است، در حالی که هیچ یک از نیاکان گرامیاش بدین صفت موصوف نشدهاند. جدش رسول خدا(صلی الله علیه و آله) نیز بدین صفت موصوف نشده، پدرش علی مرتضی (علیهالسلام) نیز بدین صفت موصوف نشده؛ امام حسین سیدالشهداء(علیهالسلام) نیز چنین بودهاند.
آیا مقصود«قیام بالقسط » و دادگستری جهانی است، که هدف از ارسال انبیا از آدم تا خاتم بوده است و قیام به حق و پیاده کردن حکومت حق در «قیام بالقسط » قرار دارد؟
آنچه که یقین است، آن است که قیام حضرت مهدی(علیهالسلام)، پایان مبارزه حق علیه باطل است .
مبارزهای که از آغاز پیدایش بشر شروع شده و پیامبران و اولیای خدا در آن شرکت کردهاند و گهگاه پیروزی نصیب حق میشده، لیکن دوامی نداشته و جاودانی نبوده است. ولی به وجود حضرت مهدی (علیهالسلام)، این مبارزه پایان میپذیرد و حق برای همیشه پیروز شده و جاویدان میگردد و دیگر راهی برای حکومت باطل باقی نمیماند؛ بلکه باطلی در سراسر گیتی باقی نخواهد ماند تا بخواهد حکومت تشکیل دهد.
احتمال دیگری که وجود دارد، آن است که مقصود از «قیام»، آمادگی حضرتش برای ظهور و تاسیس حکومت عدل جهانی باشد. چون این لباس تنها بر قامت رسای حضرتش آراسته گردیده و بس .
و چون هدف از قیام حضرت مهدی(علیهالسلام)، جهانی است و گسترش عدل و ایمان در تمام جهان، و تاریخ بشر، چنین حکومتی را به خود ندیده، حضرتش قائم به این حکومت است و پیدایش این حکومت و قوامش به وجود مقدس اوست . پس حضرتش قائم خواهد بود. و شاید مقصود از قیام، آمادگی شخصی حضرتش است که زمینه قیام از نظر اجتماعی آماده شده، حضرتش برای آن آمادگی همیشگی دارد و تاخیر و تعللی در کار نیست .
برگرفته از کتاب راه مهدی، آیة الله سیدرضا صدر
کلمات کلیدی :
» نظر